Rank Trail får din webbsida att synas bättre

”Syns du inte så finns du inte”. Det är en sanning som inte bara gäller i trafiken, utan lika mycket på nätet.

  • Har du koll på hur väl din hemsida syns?
  • Har du koll på hur väl din hemsida syns?
  • Vet du var du rankar i Googles organiska söklista?
  • Kommer du högt upp på dina viktigaste sökord?
  • Vet du vilka dina viktigaste sökord är?

Om hemsidan är viktigt för dina affärer är det här ett par frågor du bör ha koll på. Att ha en snygg och väldesignad hemsida är visserligen bra, men utan trafik gör den ingen större nytta – och det är här Rank Trail och sökordsoptimering kommer in i bilden.

För att sökordsoptimera en hemsida gäller det att ha ordning och reda på arbetsflödena. Så här arbetar vi på Eminent i tre strukturerade steg:

Definiera sökord – Vi börjar med att definiera de sökord som vi vill synas på. För att hitta dessa är sökordsplaneraren i Google AdWords ett bra verktyg som dessutom är gratis.

Optimera med hjälp av Rank Trail – Nästa steg är att lägga in de utvalda sökorden i RankTrail. Detta är ett smidigt online-verktyg som hjälper oss att övervaka och utvärdera våra sökord. Viktigast av allt är dock att Rank Trail ger konkreta förslag på HUR hemsidan kan optimeras. Genom att använda Rank Trail vet vi att vi gör rätt åtgärder. Det går inte att sökordsoptimera ”på känn”. Det är många som vill synas på nätet och då gäller det att SEO-optimera efter konstens alla (och rätta) regler. Det vill säga: vi optimerar befintliga sidor och lägger till ytterligare SEO-optimerat innehåll.

Mät av din ökade trafik med Google Analytics – Tack vare Rank Trail har vi nu goda förutsättningar att ranka högt på våra utvalda sökord. Efter ett tag börjar optimeringen att slå igenom på Google, och då är det läge att gå in på Google Analytics och ta en titt på trafiken. Anteckna gärna det datum du började arbeta med Rank Trail, att se stigande besökssiffror är den bästa belöningen för ett gott SEO-arbete!

Vill du veta mer om hur vi på Eminent kan optimera just din hemsida med hjälp av Rank Trail. Hör gärna av dig, så berättar vi mer.