PoG Woody

PoG Woody Bygghandel är ett familjeföretag som startades 1904 och som nu har sex butiker i Skåne. Företaget ingår sedan 1999 i bygghandelskedjan Woody.

Utmaningen
Utmaningen var att bygga ett koncept kring temat Tillsammans gör vi Skåne lite blåare och att ta tillvara PoG Woody Bygghandels kärnord: gemenskap, lokala, kunniga. koncept.

Vår lösning
Utgångspunkten var att grafiken skulle spegla byggbranschen och samtidigt vara tydlig och unik. Därför använde vi en plywoodskiva som bakgrundsbild och all bärande text skrevs för hand med en blyertspenna – precis som snickare gör – allt för att tydliggöra att PoG är en bygghandel för proffsbyggare och proffskunder.

PoG Woody Bygghandels profilfärg – blå – användes som bärande färg till de olika komponenterna. Vi rekommenderade även sponsring av Malmö FF för att förstärka budskapet Tillsammans.

Sedan 2015 är PoG Woody Bygghandel med i MFFs Nätverket. Tillsammans har de haft lyckade nätverksträffar, fotbollsevent med kunder och i oktober 2016 lanserades reklamfilmen ”Kom i mål”.

Resultatet
Resultatet blev en tydlig grafisk profil som genomsyrar allt marknadsmaterial från PoG Woody Byggvaruhus.