Mynewsdesk – fördelarna med ett digitalt pressrum

Företaget Mynewsdesk erbjuder en samlingsplattform från vilken all digital PR kan skötas och presenteras i ett lättillgängligt och användarvänligt newsroom.

Nyhetsrummet ger ett professionellt intryck och hjälper företag att sprida information till sin målgrupp. Vi ser ett problem i att användaren sällan har tid att uppdatera sina pressrum och det är något vi kan hjälpa till med!

Vi brukar rekommendera Mynewsdesk som en del av en övergripande digital strategi. Det är lätt att tro att man använder plattformen endast för pressutskick, men det finns många fördelar med en närvaro på Mynewsdesk.

Effektiv SEO: Det vi har upptäckt är att när man gör ett inlägg på Mynewsdesk, brukar det hamna högt i Googles organiska söklista. Man kan alltså använda pressrummet som en metod för övergripande sökmotorsoptimering, vilket kan innebära att fler hittar din information via Google. Att lägga upp innehåll i ett nyhetsrum kan till och med vara mer effektivt och enkelt än att sökoptimera en hemsida på traditionellt vis.

Nå ut till rätt personer: En annan fördel är att man når ut till journalister, bloggare och personer som är intresserade av just dina inlägg. Även här gäller det att tänka sökmotoroptimering, att tagga allt på rätt sätt, döpa bilder smart och välja rätt rubriker.

Snabbt och tydligt resultat: Det går oftast fort att få mycket uppmärksamhet. För ett tag sedan hjälpte vi Rotary Västra Hamnen att starta upp ett pressrum. Som resultat av det arbetet fick de snabbt mycket uppmärksamhet i Sydsvenskans näringslivsdel.

Komplement till hemsida: För en del av våra kunder har det fungerat bra att använda Mynewsdesk som ett komplement till hemsida. Det går snabbt att sätta upp ett pressrum och att lägga upp material kräver ingen direkt teknisk kunskap.

Kan kopplas till sociala medier: Informationen som publiceras i ett nyhetsrum kan direkt laddas upp till sociala medieplattformar såsom Facebook och Twitter. Men även tvärtom, det som läggs upp på sociala medier kan visas på Mynewsdesks nyhetsrum.

Genom Mynewsdesk som extern tjänst kan Eminent hjälpa till att sätta upp och hålla igång ett innehållsrikt och relevant pressrum. Till ett fast paketpris gör vi intervjuer och plockar fram nyhetsvärdiga pressreleaser för ert företag som vi sedan publicerar på ert pressrum.