In Blogg

Därför skall du också ha en företagsblogg

 

Idag finns det många sätt att kommunicera och sprida sitt budskap på. I snabb takt har de olika mediekanalerna blivit fler och bättre på att bära innehåll. Bloggar är en av de kanaler som vuxit med stormsteg och visat sig vara väsentliga när man effektivt vill sprida sitt budskap.

Bloggar är ett forum som många känner till. Genom dem har vi läst många politiska debatter, olika nyhetsrecensioner och om privatpersoner som vill dela med sig av sina senaste recepttips. Men bloggar är inte bara för politiker, journalister eller privatpersoner. Via en blogg kan även företag effektivt kommunicera och dela med sig av sina erfarenheter till kunder, partners och media.

En företagsblogg kan ses lite som ett skyltfönster. Det är här du kan visa upp vad just ditt företag har att erbjuda. Vilka tjänster eller produkter ni har och rekommenderar. Kanske är det något som just ditt företag är extra duktig på som du vill exponera? Saken är att om din blogg blir framgångsrik så kommer du att möta fler människor än genom ditt fysiska skyltfönster.

5 anledningar till varför ditt företag borde ha en blogg.

 

  • En blogg gör ditt företag mänskligt.

 

 

      Människor vill göra affärer med människor. Genom en blogg visar du upp vilka som jobbar hos er, ger dem en röst och sätter en personlighet på företaget.

 

  • En blogg driver trafik till ditt företags hemsida.

Med en blogg hamnar du högre i sökmotorernas rankningar och får på så sätt fler att besöka er hemsida. Du kan även visa upp innehållet från din blogg på sociala medier för att öka trafiken till er hemsida.

 

 

  • Du bygger ditt företags trovärdighet genom att dela med er av er kunskap.

Istället för att säga att man är bra så gäller det att visa det. Det kan du göra på en blogg. Varje nytt blogginlägg ger er en chans att berätta er historia.

 

 

  • En mångsidig kanal.

Bloggen är en extremt mångsidig och flexibel kanal som tillåter många medium. På Twitter har du endast 140 tecken att jobba med, medan du på en blogg kan skriva mycket mer och dessutom väva in filmer och bilder.

 

 

  • Alla kan läsa en blogg.

Bloggen är en väldigt bred kanal som de flesta förstår sig på och kan läsa. Det är oftast inga avancerade knapptryck eller omvägar man måste ta för att hitta dit. Du som administratör har dessutom en stor kontroll över hur bloggens layout skall se ut och attrahera just din målgrupp.

 

Vill du veta mer om hur du skall gå tillväga för att sätta upp din företagsblogg? Ta kontakt med oss!

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakta Eminent!

Skicka ett mail, så återkommer vi så fort vi kan.